Leerlingen beoordelen ons

4.5/5

Het bromfietsexamen

Wat kun je verwachten?

Voor het bromfietsexamen

Voor je bromfiets examen ga je samen met de instructeur naar het CBR. Hier maak je kennis met de examinator. Hij of zij zal je om je identiteitsbewijs vragen en je theoriecertificaat. Vervolgens krijg je van je examinator een ontvanger, waarmee je de aanwijzingen tijdens de rit kunt horen. Daarna krijg je buiten een aantal vragen over je scooter. Daarmee begint het praktijkgedeelte van je examen.

De examinator volgt de kandidaat op een eigen bromfiets of scooter en ook jouw instructeur kan meerijden. Er is geen apart gedeelte voor voertuigbeheersing, zoals dat bij de motorexamens het geval is. De examinator neemt het echter wel in zijn beoordeling mee. Tijdens het examen wordt een route (Waarschijnlijk een bekende route van de bromfietsles) Gerden van ten minste 25 min, waarbij de kandidaat wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. Direct na afloop van het bromfietsexamen vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag.

verkeersdeelneming motor 1
rijschoolhaarlem afb2
De examenrit

Tijdens de examenrit ga je samen met de examinator de weg op. Wanneer jij dat wilt kan de instructeur ook meerijden. Tijdens het examen wordt een route gereden van ongeveer 25 minuten. Deze route heb je waarschijnlijk al geoefend tijdens de praktijkles. De examinator rijdt achter je aan en observeert je verkeersdeelneming en voertuigbeheersing. 

De examinator let onder andere op de volgende onderdelen:

Ben je geslaagd?

Wanneer je geslaagd bent kun je de volgende dag meteen je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je kunt je rijbewijs dan vijf werkdagen later ophalen. De kosten van een bromfietsrijbewijs verschillen per gemeente. In gemeente Haarlem kost dit € 41,60. Wanneer je een spoedaanvraag doet, kun je de volgende dag je rijbewijs al ophalen. hier zitten echter wel extra kosetn aan verbonden.

Ben je gezakt?

Wanneer je gezakt bent, neem je samen met de examinator je verbeterpunten door. Zo weet je waar je aan moet werken voor je volgende examen. Je kunt bij Nieuw Haarlem een voordelig herexamenpakket nemen.

Je herexamen is hetzelfde als de eerste kans. Mocht je vaker dan vier keer gezakt zijn, dan krijg je een speciaal examen. Tijdens dit examen neemt de examinator meer de tijd voor je. Je krijgt persoonlijke begeleiding om je gerust te stellen.

Direct Aanmelden

4.5/5
Waar wil je heen?

Advies

Proefles motor

EUR 50,-

Vraag nu je proefles aan!